Mossa le autóját tökéletes eredménnyel

Hibás, megviselt, megkopott lakkozás megfelelő ápolása

Itt megmutatjuk Önnek, hogyan néz ki egy hibás, megviselt, megkopott lakkozási felület, és milyen jellemzői vannak ennek az állapotnak. Emellett talál egy útmutatót arról, hogyan hozhatja vissza fényét a lakknak néhány egyszerű lépéssel, és hogyan védelmezheti optimálisan utána.

A megkopott, enyhén megkarcolódott lakk jellemzői

  • A lakk rendkívül repedezett
  • Nagyon magas a karcolások sűrűsége
  • A felület matt és nagyon tompa megjelenésű
  • Tükröződés nem látható

Ezekkel a lépésekkel új fényt biztosíthat a lakkjának

Ehhez a lakkállapothoz javasolt erőteljes kézi polírozás vagy polírozógép használata.

1

A P-Ball segítségével vigyen fel polírozó anyagot a száraz lakkra.

2

Egyenletesen oszlassa szét, közepes nyomással polírozzon.

3

Egybeépített részeket (pl. tető) kezelje egy munkamenetben.

4

Hagyja 1-2 percig száradni.

5

Távolítsa el a viaszmaradványokat mikroszálas kendővel.

Hogyan védheti hosszú távon a fényezését

Polírozószereink már önmagukban is biztosítanak védelmet. Azonban, ha hosszú távon szeretné védeni a lakkot, ajánlott egy utólagos lakkbevonat használata. Ehhez több lehetőség áll rendelkezésre – folyékony kemény viasz, viasztól mentes polimerbevonat vagy hosszú távú bevonat. Minden opcióhoz itt talál egy rövid útmutatót:

Folyékony kemény viasz

2

Vigyen fel vékony és egyenletes rétegben viaszt a lakkra.

3

Egybeépített részeket (pl. tető) kezelje egy munkamenetben.

4

Hagyja 1-2 percig száradni.

5

Távolítsa el a viaszmaradványokat mikroszálas kendővel.

Viasz mentes polimer bevonat

2

Egyenletesen oszlassa el a bevonatot.

3

Egybeépített részeket (pl. motorháztető, tető) kezelje egy

4

Hagyja 1-2 percig száradni.

5

Távolítsa el a viaszmaradványokat mikroszálas kendővel.

Hosszú élettartamú bevonatok

  • Használja a hosszú távú bevonatot.
  • Ez magasfényű, rendkívül tartós és hosszan tartó védelmet biztosít a lakkon.
  • Gondoskodik a szennyeződéssel szembeni ellenállásáról és hosszan tartó vízlepergető hatást nyújt.
  • Használja az XTREME Protect + Shine-t az egyszerű és tökéletes felvitelhez. Használjon mikroszálas kendőt és szuperlágy munkaszivacsot.

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

A polírozószer hatása csak az autó átlátszó bevonatára érvényes. Ez a bevonat általában körülbelül 30 mikrométer vastagságú (1 µm = 0,001 mm). Nagyon intenzív kézi alkalmazással, például a XTREME Polish & Wax 3 Hybrid Polírozó és Viasz termékkel, legfeljebb 0,3 mikrométer vastagságú bevonatot lehet eltávolítani. Ez azt jelenti, hogy a lakkfelület akár 100 alkalmazást is elvisel gond nélkül. Azonban a polírozógép használatakor óvatosnak kell lenni, különösen a szélek és redők területén, mert túlzott nyomás teljesen eltávolíthatja a lakkfelületet.
A rászáradt lakk- és szer-maradványok eltávolítása rendkívül nehéz feladat lehet, gyakran csíkok és foltok maradhatnak a fényezésen. Azonban a megfelelő festékápoló termék segítségével lezárhatjuk a festék pórusait és védelmet nyújthatunk a felületnek anélkül, hogy hagynánk a maradékot megszáradni. Hatékonyabb eredményt érhetünk el, ha a felületet részletekre bontva kezeljük, például a motorháztetőt negyedekre osztva. Először polírozzuk/konzerváljuk az egyik részletet, majd azonnal töröljük le a polírozási maradványokat, mielőtt a termék megszáradna. Ezután folytathatjuk a következő részlettel.
A kézzel felhordott tiszta festékvédőszert legkésőbb 6-8 járműmosás után fel kell újítani. Évente legalább kétszer, a fényezés állapotától függően, célszerű a fényezést festékápoló termékkel kezelni a szín felfrissítése és a ragyogó mélyfény fenntartása érdekében.
Amikor a nap felmelegíti a festékfelületet, a festékápoló termék olyan gyorsan megszárad, hogy szinte lehetetlen csíkok nélkül letörölni a  maradványokat. A tavaszi napsütésben nincs gond – nyáron azonban árnyékos helyen kell ápolni az autót.

Termékeink a megfelelő autómosáshoz