A tökéletes festékápolás járműve számára

A jármű fényezésének védelme rendkívül fontos, mivel az UV-sugarak, a hőmérsékletingadozások és az utak sózása károsíthatják azt. Az alábbi útmutatóval segítünk megóvni és ragyogóvá tenni járművének fényezését. Az útmutatóban megtalálja az előkészítési lépéseket, a festékpolírozást és a tartós tömítőanyag alkalmazását, hogy megvédje autója fényezését.

Fontos előkészületek lépései

Az előkészítés fontos, különösen a fényezés ápolása során. Mielőtt elkezdené a polírozást, a következő pontokra kell figyelnie, hogy elkerülje a fényezés vagy a műanyag sérülését:

Alaposan mossa le a járművet

1

A durva szennyeződéseket egyesével vízzel távolítsa el.

2

Mossa le teljes járművét, célszerű felülről lefelé haladni. Használjon megfelelő szivacsot. Miután végzett öblítse le teljes járművét bő vízzel.

3

Készítsen be egy második vödör , teljesen tiszta vizet.

4

A szivacsot mosás közben öblítse le a tiszta vizes vödörben.

5

Használjon meleg vizet, és tartsa be a samponokon megadott koncentrációkat és utasításokat.

Műanyag alkatrészek kezelése

1

Az XTREME Műanyag Ápoló Gél NanoPro-t megfelelő szivaccsal vigye fel a festetlen műanyag alkatrészekre.

2

Oszlassa el egyenletesen.

Ellenőrizze a fényezés állapotát

Az autójának gondozásában fontos lépés az alapos tisztítás és az érzékeny területek védelme után a fényezés állapotának felmérése. Ez segít megtalálni az Ön egyedi igényeinek megfelelő megközelítést és termékeket.

Válassza ki az alábbi lehetőségek közül, amelyik állapot legjobban jellemzi a fényezés állapotát, majd kattintson a bővebb információkért.

Óvatosság különleges szennyeződések esetén

Különleges szennyeződégek esetén kiemelt óvatosságra van szükség.
A mosási folyamat során előfordulhat, hogy rendkívül ellenálló szennyeződések nem távolíthatók el könnyedén. Ilyenek lehetnek a rovarmaradványok, a fanedv, a kátrány és a rozsda. Mielőtt nekilátna a polírozásnak, alaposan győződjön meg arról, hogy a fent említett szennyeződések közül egyik sem maradt a felületen. Ellenkező esetben fennáll annak a kockázata, hogy a festékrétegek beégnek vagy akár megsérülnek, ami sérülést okozhat a fényezésen. Ezért javasoljuk, hogy gondosan távolítsa el ezeket a szennyeződéseket, mielőtt a polírozási folyamathoz látna.

Szahara por eltávolítása

A vöröses szaharai por károsíthatja az autó fényezését. Ahhoz, hogy elkerülje a finom porszemcsék által okozott karcolásokat a fényezésen, fontos betartani néhány tippet a por eltávolítása során.

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

A polírozószer hatása csak az autó átlátszó bevonatára érvényes. Ez a bevonat általában körülbelül 30 mikrométer vastagságú (1 µm = 0,001 mm). Nagyon intenzív kézi alkalmazással, például a XTREME Polish & Wax 3 Hybrid Polírozó és Viasz termékkel, legfeljebb 0,3 mikrométer vastagságú bevonatot lehet eltávolítani. Ez azt jelenti, hogy a lakkfelület akár 100 alkalmazást is elvisel gond nélkül. Azonban a polírozógép használatakor óvatosnak kell lenni, különösen a szélek és redők területén, mert túlzott nyomás teljesen eltávolíthatja a lakkfelületet.
A rászáradt lakk- és szer-maradványok eltávolítása rendkívül nehéz feladat lehet, gyakran csíkok és foltok maradhatnak a fényezésen. Azonban a megfelelő festékápoló termék segítségével lezárhatjuk a festék pórusait és védelmet nyújthatunk a felületnek anélkül, hogy hagynánk a maradékot megszáradni. Hatékonyabb eredményt érhetünk el, ha a felületet részletekre bontva kezeljük, például a motorháztetőt negyedekre osztva. Először polírozzuk/konzerváljuk az egyik részletet, majd azonnal töröljük le a polírozási maradványokat, mielőtt a termék megszáradna. Ezután folytathatjuk a következő részlettel.
A kézzel felhordott tiszta festékvédőszert legkésőbb 6-8 járműmosás után fel kell újítani. Évente legalább kétszer, a fényezés állapotától függően, célszerű a fényezést festékápoló termékkel kezelni a szín felfrissítése és a ragyogó mélyfény fenntartása érdekében.
Amikor a nap felmelegíti a festékfelületet, a festékápoló termék olyan gyorsan megszárad, hogy szinte lehetetlen csíkok nélkül letörölni a  maradványokat. A tavaszi napsütésben nincs gond – nyáron azonban árnyékos helyen kell ápolni az autót.

Találja meg a megfelelő terméket