A tökéletes festékápolás járműve számára

Az Ön járművének fényezése nap mint nap nagy igénybevételnek van kitéve: az olyan hatások, mint az UV-sugarak, a nyári hőség vagy a téli alacsony hőmérséklet és az utak sózása nyomot hagynak rajta. Hogyan lehet ezt ellensúlyozni és megóvni a fényezést? A Festékápoló tippekkel átfogó és gyakorlatias tudásgyűjteményt nyújtunk Önnek. Itt minden információt megtalál, amire szüksége van ahhoz, hogy járművét ragyogóvá tegye és egyúttal meg is védje – az előkészítéstől kezdve a különböző festékállapotok polírozásán át a végső lépésként alkalmazott tartós tömítőanyagig.

Minden, ami fontos a felkészüléshez

Az előkészítés fontos, különösen a fényezés ápolása során. Mielőtt elkezdené a polírozást, a következő pontokra kell figyelnie, hogy elkerülje a fényezés vagy a műanyag sérülését:

Alaposan mossa le a járművet

1

A durva szennyeződéseket vízzel távolítsa el

2

Mossa le a kocsit felülről lefelé egy szivaccsal, és öblítse le bő tiszta vízzel.

3

Biztosítson egy második vödröt tiszta vízzel

4

A szivacsot mosás közben öblítse le tiszta vízzel.

5

Használjon meleg vizet, és tartsa be a samponok megadott koncentrációját.

Műanyag alkatrészek tömítése

1

Az XTREME Műanyag Ápoló Gél NanoPro-t megfelelő szivaccsal vigye fel a festetlen műanyag alkatrészekre.

2

Oszlassa el egyenletesen.

Ellenőrizze a fényezés állapotát

Miután alaposan megtisztította járművét és megvédte az érzékeny területeket, a következő lépés a fényezés állapotának meghatározása. Ez az értékelés segít megtalálni az Ön egyéni igényeinek megfelelő megközelítést és termékeket.

Kattintson a három kép egyikére, amelyik a legjobban jellemzi a fényezés állapotát, és tudjon meg többet a fényezésről és a fényezés tömítéséről.

új polírozott lakkozás

Itt minden információt megtalál az új és polírozott lakk ápolásához.

időjárásnak kitett, karcos lakkozás

Itt minden információt megtalál az enyhén sérült lakk ápolásához.

hibás, megkopott lakkozás

Itt minden információt megtalál az hibás és megmattult lakk ápolásához.
Autóápolás; Festékápolás; Polírozás, Festékápolás

Óvatosság különleges szennyeződések esetén

Óvatosság különleges szennyeződések esetén A mosási folyamat során előfordulhat, hogy a különösen makacs szennyeződéseket nem lehet eltávolítani. Ez különösen vonatkozik a rovarokra, a fa nedvére, a kátrányra és a rozsdára. A polírozás előtt győződjön meg arról, hogy a fent említett szennyeződések egyike sincs jelen. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy a fényezés során a festékrétegek beégnek, vagy akár meg is karcolhatják a fényezést.
Autóápolás; Festékápolás; Polírozás, Festékápolás

Szahara por eltávolítása

A vöröses szaharai por az autón károsíthatja a fényezést. Annak érdekében, hogy a finom porszemcsék ne karcolják meg a fényezést, amikor eltávolítják őket, van néhány tipp, amit be kell tartani.

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

A polírozószer csak az autó átlátszó bevonatán működik. Ez kb. 30 mikrométer vastag (1 µm = 0,001 mm). Nagyon intenzív kézi alkalmazással – pl. a SONAX XTREME Polish+Wax 3 Hybrid NPT-vel – a tiszta bevonatból legfeljebb 0,3 mikrométert lehet eltávolítani. Ez azt jelenti, hogy a lakk akár 100 alkalmazást is gond nélkül kibír. A polírozógép használatakor óvatosságra int – különösen a széleken és a redőkön, a túl nagy nyomás teljesen eltávolíthatja a lakkréteget.
Új, fényezett fényezéshez: SONAX XTREME Brilliant Wax 1Hybrid NPT vagy SONAX XTREME Protect+Shine Hybrid NPT.

Enyhén időjárási viszontagságokkal, karcolásokkal tarkított fényezéshez: SONAX XTREME Polish+Wax 2 Hybrid NPT

Hibás fényezéshez: SONAX XTREME Polish+Wax 3 Hybrid NPT
A rászáradt lakk- és tartósítószer-maradványokat nagyon nehéz eltávolítani. Csíkok és csíkok maradnak a fényezésen. Ennek nem kell így lennie: A festékápoló termék lezárja a festék pórusait és védi a felületet anélkül is, hogy hagyná megszáradni. Jobban működik, ha részterületeket (pl. 1/4 motorháztető) fokozatosan kezel: Polírozza/konzerválja a felület egy részét, és azonnal törölje le a polírozási maradékot anélkül, hogy előbb hagyná megszáradni a terméket. Ezután következik a következő részleges felület.
A kézzel felhordott tiszta festékvédőszert legkésőbb 6-8 járműmosás után fel kell újítani. Évente legalább kétszer, a fényezés állapotától függően, célszerű a fényezést festékápoló termékkel kezelni a szín felfrissítése és a ragyogó mélyfény fenntartása érdekében.
Amikor a nap felmelegíti a festékfelületet, a festékápoló termék olyan gyorsan megszárad, hogy szinte lehetetlen csíkok nélkül letörölni a fényezési és konzerválási maradványokat. A tavaszi napsütésben nincs gond – nyáron azonban árnyékos helyen kell ápolni az autót.

Találja meg a megfelelő terméket