Mossa le autóját tökéletes eredménnyel

Az újonnan polírozott lakkozás megfelelő ápolása

Itt megmutatjuk Önnek, hogyan néz ki az újonnan polírozott lakkozási felület, és milyen jellemzői vannak ennek az állapotnak. Emellett talál egy útmutatót arról, hogyan ápolhatja fényét a lakknak néhány egyszerű lépéssel, és hogyan védelmezheti optimálisan utána.

Az új, polírozott lakk jellemzői

  • Nincsenek karcolások.
  • Magasfényű felület.
  • A tükröződésben élesen kivehető alakok.

Hogyan védheti hosszú távon a fényezését

Ebben az állapotban a lakkot csak védőréteggel kell kezelni. Polírozás nem szükséges. Ehhez több lehetőség is van – a védelemhez használhat folyékony kemény viaszt, viasztól mentes polimerbevonatot vagy hosszabb élettartamú bevonatokat. Minden lehetőséghez itt talál egy rövid útmutatót:

Folyékony kemény viasz

2

Vigyen fel vékony és egyenletes rétegben viaszt a lakkra.

3

Egybeépített részeket (pl. tető) kezelje egy munkamenetben.

4

Hagyja 1-2 percig száradni.

5

Távolítsa el a viaszmaradványokat mikroszálas kendővel.

Viasz mentes polimer bevonat

2

Egyenletesen oszlassa el a bevonatot.

3

Egybeépített részeket (pl. motorháztető, tető) kezelje egy

4

Hagyja 1-2 percig száradni.

5

Távolítsa el a viaszmaradványokat mikroszálas kendővel.

Hosszú élettartamú bevonatok

  • Használja a hosszú távú bevonatot.
  • Ez magasfényű, rendkívül tartós és hosszan tartó védelmet biztosít a lakkon.
  • Gondoskodik a szennyeződéssel szembeni ellenállásáról és hosszan tartó vízlepergető hatást nyújt.
  • Használja az XTREME Protect + Shine-t az egyszerű és tökéletes felvitelhez. Használjon mikroszálas kendőt és szuperlágy munkaszivacsot.

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

A polírozószer hatása csak az autó átlátszó bevonatára érvényes. Ez a bevonat általában körülbelül 30 mikrométer vastagságú (1 µm = 0,001 mm). Nagyon intenzív kézi alkalmazással, például a XTREME Polish & Wax 3 Hybrid Polírozó és Viasz termékkel, legfeljebb 0,3 mikrométer vastagságú bevonatot lehet eltávolítani. Ez azt jelenti, hogy a lakkfelület akár 100 alkalmazást is elvisel gond nélkül. Azonban a polírozógép használatakor óvatosnak kell lenni, különösen a szélek és redők területén, mert túlzott nyomás teljesen eltávolíthatja a lakkfelületet.
A rászáradt lakk- és szer-maradványok eltávolítása rendkívül nehéz feladat lehet, gyakran csíkok és foltok maradhatnak a fényezésen. Azonban a megfelelő festékápoló termék segítségével lezárhatjuk a festék pórusait és védelmet nyújthatunk a felületnek anélkül, hogy hagynánk a maradékot megszáradni. Hatékonyabb eredményt érhetünk el, ha a felületet részletekre bontva kezeljük, például a motorháztetőt negyedekre osztva. Először polírozzuk/konzerváljuk az egyik részletet, majd azonnal töröljük le a polírozási maradványokat, mielőtt a termék megszáradna. Ezután folytathatjuk a következő részlettel.
A kézzel felhordott tiszta festékvédőszert legkésőbb 6-8 járműmosás után fel kell újítani. Évente legalább kétszer, a fényezés állapotától függően, célszerű a fényezést festékápoló termékkel kezelni a szín felfrissítése és a ragyogó mélyfény fenntartása érdekében.
Amikor a nap felmelegíti a festékfelületet, a festékápoló termék olyan gyorsan megszárad, hogy szinte lehetetlen csíkok nélkül letörölni a  maradványokat. A tavaszi napsütésben nincs gond – nyáron azonban árnyékos helyen kell ápolni az autót.

Termékeink a megfelelő autómosáshoz