Hogyan tisztítsa meg autóját a szaharai portól

A vöröses szaharai por az autón nem szép látvány, és még a fényezésben is kárt tehet. Annak érdekében, hogy a finom porszemcsék eltávolításukkor ne hagyjanak karcolásokat a fényezésen, néhány dolgot szem előtt kell tartani. Megmutatjuk, hogyan kell kíméletesen, kézzel lemosni az autót, és eltávolítani a finom port.

Szahara por eltávolítása karcolások nélkül

Ha száraz ruhával távolítja el a szaharaport, csiszolópapír-hatást kelt, és csúnya karcolásokat kockáztat. Az autó mosása előtt ezért elengedhetetlen, hogy az agresszív szennyeződésrészecskéket erőteljes vízsugárral (pl. nagynyomású tisztítóval) alaposan eltávolítsa. Csak ezután lehet a járművet autósamponnal tisztítani.

Alaposan mossa le a járművet

1

Durva szennyeződések eltávolítása erőteljes vízsugárral

2

Mossa le az autót felülről lefelé egy szivaccsal, és öblítse le bő tiszta vízzel.

3

Biztosítson egy második vödröt tiszta vízzel

4

A szivacsot mosás közben öblítse le tiszta vízzel.

5

Használjon meleg vizet, és tartsa be a samponok megadott koncentrációját.

Ragyogjon a lakk

Az autómosás után itt az ideje a kézzel történő befejező simításnak. Ahhoz, hogy a fényezés újra ragyogjon, egy gyorsápoló termék, például az XTREME Ceramic Quick Detailer alkalmas. Az ápolószer tükörsima fényt kölcsönöz a fényezésnek, és felfrissíti a színt. A vízlepergető hatás és az alacsony szennyeződéstapadás biztosítja, hogy a következő autómosás sokkal könnyebb lesz – még akkor is, ha ismét szaharai por esik.

Alaposan mossa le a járművet

1

Használat előtt rázza fel az XTREME Ceramic Quick Detailert, és forgatással nyissa ki a szórófejet.

2

Fújja a terméket egy mikroszálas kendőre (pl. professional finish), majd vékonyan és egyenletesen terítse el az összefüggő felületeken.

3

Száraz mikroszálas ruhával törölje le a maradékot.
Kérjük vegye figyelembe: Ne alkalmazza fűtött felületeken, és ne hagyja megszáradni. Védje a fagytól.

Óvatosan távolítsa el a finom homokot a tárcsákról

Az autó ablakai esetében is óvatos megközelítés ajánlott: ha szárazra dörzsöljük őket, vagy egyszerűen csak az ablaktörlővel tisztítjuk a szélvédőt, akkor a porszemcsék által okozott mikrokarcolásokat kockáztatjuk, amelyek ellenfénynél ronthatják a látási viszonyokat. Ezért először a jármű összes ablakát is alaposan le kell mosni.

Az autó mosása után javasoljuk, hogy az ablakok külső és belső tisztítására használjon Szélvédő Tisztítót.

Alaposan mossa le a járművet

1

Fordítsa a szórófejet szóróállásba.

2

Permetezzen egy vékony réteget a tisztítandó felületekre, majd egy puha papírtörlővel vagy a Mikroszálas Kendő PLUS-al oszlassa el.

3

Törölje le csíkmentesen egy új, száraz ruhával vagy a mikroszálas kendő száraz területével.
Kérjük vegye figyelembe: Ne alkalmazza fűtött felületeken, és ne hagyja megszáradni. Védje a fagytól.

Belső tisztaság az utolsó részletig

Ahhoz, hogy a finom szaharai por ne terjedjen el az autó belsejében, minden felületről el kell távolítani a port. A kárpitot porszívóval könnyen fel lehet porszívózni, míg az XTREME Belső Autó Tisztítószer és a mikroszálas kárpit- és bőrkendő, amely különösen jól felszívja a szennyeződésrészecskéket, és így optimálisan felfogja a finom port, segít az autó belső terének minden más felületének tisztításában.

1

Fújja az XTREME Belső Autó Tisztítószert a szennyezett felületekre, és kezelje szivaccsal, kefével vagy mikroszálas ruhával.

2

A fellazult szennyeződéseket egy tiszta és nedves mikroszálas ruhával vegye fel, és öblítse le a ruhát közben tiszta vízzel.

3

Ismételje meg a folyamatot, amíg a ruhán nem látszik több szennyeződés.
Az XTREME Plastic Detailer alkalmas a pilótafülke és a műanyag felületek utólagos ápolására: Az oldószermentes műanyagápoló termékkel és egy nedvszívó mikroszálas kendővel a belső tér összes műanyag alkatrésze feljavítható. Használható például a pilótafülke és az ajtópanelek, a középkonzolok és az ülések kárpitozásához. A gazdag formula elrejti a finom karcolásokat és a szaharai por okozta mattodást.

1

Fújja az XTREME Plastic Detailer-t egy SONAX mikroszálas ápoló padra, és vékonyan vigye fel a kezelendő felületekre.

2

Ha szükséges, törölje le tiszta ruhával.
Egyéb esetekben: A pollenszűrőt a végén ajánlott ellenőrizni. Ha eltömődött finom porral, ki kell cserélni.

További termékek felfedezése