A lakóautó külső tisztítása és karbantartása

A lakóautó belseje olyan, mint egy kis lakás kerekeken. Természetesen itt is ugyanolyan jól kell éreznie magát, mint otthon, és ehhez a belső teret rendszeresen tisztítani és karbantartani kell. Sok lakókocsi-tulajdonos számára azonban óhatatlanul felmerül a kérdés: Milyen termékekre van szükségem a sokféle felülethez? Ennek kitalálása gyorsan fárasztóvá válhat és sokáig tarthat. Ezért találsz bennfentes tippet és útmutatót az ápolási tippünkben. Megmutatjuk, milyen termékekkel lehet alaposan megtisztítani a különböző felületeket, és mire kell odafigyelnie, hogy hosszú távon megőrizze lakóautója értékét. Összeállítottunk egy válogatást a lakókocsi gyors tisztaságához szükséges termékekből is. Különösen utazás közben mindig fel leszel készülve minden eshetőségre.

Minden termék a lakóautó alapos belső tisztításához

Fontos az alaposan fertőtlenített és kellemes illatú belső tér.

Különösen lakókocsi bérlése esetén javasoljuk, hogy fertőtlenítse a teljes belső teret. Ez biztosítja a maximális tisztaságot és higiéniát. A felületi fertőtlenítéssel olyan termék van a kínálatunkban, amellyel ez pillanatok alatt megvalósítható. A Smoke Ex segítségével könnyen megszabadulhat a makacs vagy kellemetlen szagoktól, amelyek például főzés közben keletkeznek. Eltávolítja őket, és kellemes, friss illatot hagy a belső térben.

5 lépés a teljes belső tisztításhoz

A vezetőfülke tisztítása

A nyaralás felé vezető úton sok időt tölt a vezetőfülkében. A CARAVAN Beltéri tisztítószer ideális a lakóautó belsejében található összes műanyag felület tisztítására és ápolására. Az alapos ápolási eredmény érdekében fújja a tisztítószert a szennyezett felületekre, és dörzsölje be szivaccsal vagy kefével, a szennyeződés mértékétől függően. Ezután törölje fel a fellazult szennyeződéseket egy nedves mikroszálas ruhával, és közben öblítse le a ruhát tiszta vízzel. Nem hagy csíkokat, csíkokat vagy pelyheket.

A tűzhely és a mosogató tisztítása

A lakóautóban történő főzés és mosogatás a használat nyomát, például apró karcolásokat hagy maga után. A fémpolírozó olyan fémfelületek kezelésére használható, mint a króm, a rozsdamentes acél, az alumínium, a réz és a sárgaréz. A benne lévő csiszolóanyagok lehetővé teszik az apró karcolások, rozsda, foltok és matt foltok kezelését és kifényesítését. Ugyanakkor a fémfényezés védőréteget hagy maga után az időjárás hatásaival szemben, és megakadályozza a fém alkatrészek gyors mattulását.

Kárpitok, párnák és bőr tisztítása

A lakókocsik kárpitozása, párnái és bőre különösen a nyaralás alatt szenved. Végül is az emberek nagyon szűk térben élnek: esznek, a gyerekek játszanak, és talán az állatok is jelen vannak, és kényelembe helyezik magukat a kárpitozott bútorokon. A foltokat aligha lehet elkerülni. A megfelelő termékekkel azonban újra tisztává varázsolhatja szövet- vagy bőrkárpitját. Az XTREME Kárpit + Alcantara® Tisztítószert ajánljuk a normál tisztításhoz. Az XTREME Kárpit+ Alcantara® Folteltávolító megbízhatóan távolítja el a kemény foltokat. Bőrbútorok esetében a legjobb az XTREME bőrápoló tej használata. Minden tisztítószert jól be lehet dolgozni a textil és bőrkefével, és a kárpit + bőr mikroszálas kendővel le lehet dörzsölni.

Szőnyegek, ajtók és tárolórekeszek tisztítása

A lakókocsi minden más területére ideális egy mindenes: a CARAVAN Belső tisztítószer ideális erre a célra. Kifejezetten a lakókocsik és háztartások higiénikus tisztaságához fejlesztették ki – így tökéletes a lakóautójához. Az erőteljes formula mélyhigiéniát biztosít minden felületen, és semlegesíti a kellemetlen szagokat. Még a makacs szennyeződéseket is kíméletesen, de hatékonyan távolítja el a belső ajtópanelekről, a szőnyegpadlóról vagy a tárolórekeszekből.

Zsanérok

Az egyik dolog, ami soha nem hiányozhat egy kempingtúráról: az SX90 PLUS Easyspray. Meglazítja a rozsdás vagy beragadt alkatrészeket, például anyákat, csavarokat és kapcsolókat, és véd az újbóli korrózió ellen. A nyikorgó ablakok, ajtók és zsanérok újra csendessé válnak. A többfunkciós olajnak köszönhetően a zárak, zárhengerek, görgők, rugók és fémvezetők újra simává válnak. Az SX90 védi, keni és megőrzi az elektromos szerszámok, motorok, háztartási és kerti szerszámok, valamint a kerékpárok érzékeny részeit. Alkalmas gyújtórendszerek érintkezési spray-jeként, kiszorítja a nedvességet, tisztán tartja az elektronikus érintkezőket. Igazi mindenes útközben.

Gyors tisztaság - útközben is

A lakókocsiban keletkező nedvességkárok megelőzése

A penész szeret a burkolatok és falpanelek mögé bújni – és a lakóautóban rengeteg van belőlük. A rosszul szellőző helyiségekben különösen jól szaporodnak az egészségre veszélyes penészgombák. A gombafertőzés rossz levegőt eredményez, és betegséget okozhat. Rendszeres, alapos szellőztetéssel megelőzheti a lakókocsiban a nedvesség okozta károkat, és jelentősen csökkentheti a lakókocsiban a penészesedést.

Bővebben a lakókocsi tisztításáról és gondozásáról