A szélvédőmosó rendszer újratöltése

A csíkmentes szélvédő nélkülözhetetlen biztonsági intézkedés a közúti közlekedésben a rossz látási viszonyok miatt bekövetkező súlyos balesetek megelőzése érdekében. A kiváló minőségű szélvédőtisztítók néhány másodperc alatt és néhány törléssel tiszta kilátást biztosítanak – ha megfelelően adagolják és használják őket. A SONAX téli és nyári szélvédőtisztítók tökéletesen alkalmazkodnak az adott évszak időjárási viszonyaihoz. Míg a nyári szélvédőtisztítók eltávolítják a bosszantó rovarmaradványokat, a téli szélvédőtisztítók alkalmasak a sómaradványok és a szennyeződések eltávolítására még fagypont alatti hőmérsékleten is. Most négy egyszerű lépésben megtanulhatja, hogyan töltse helyesen az ablaktisztítót az ablaktörlő víztartályába, és hogyan ápolja optimálisan autója szélvédőmosó rendszerét.

A szélvédőmosó rendszer feltöltése 4 lépésben

1. lépés: Ürítse ki az ablaktörlő víztartályt

  • A megfelelő tisztítási szint elérése érdekében a szélvédőmosó folyadék cseréje előtt először teljesen ki kell ürítenie a szélvédőmosó folyadék tartályát.
  • Addig működtesse a szélvédőmosó rendszert, amíg a tartály teljesen ki nem ürül.

2. lépés: A koncentrátum helyes adagolása

  • A SONAX koncentrátumok esetében vizet kell hozzáadni a termékhez a megfelelő adagolás biztosítása érdekében.
  • A helyes keverési arányt a termék címkéjén találja.
  • A használatra kész szélvédőtisztítók nem hígítottak.

3. lépés: Töltse újra a szélvédőtisztítót

  • Töltse a tisztítószert az ablaktörlő víztartályába:
  • A nyári ablaktisztító koncentrátumok esetében először töltse fel a szélvédőmosó rendszert vízzel, majd a megfelelő keverési arányban a szélvédőmosó koncentrátummal.
  • Az Antifrost + Clear Concentrate esetében először töltse fel a tartályt a Winter Windscreen Cleanerrel, majd töltse fel vízzel a megfelelő keverési arányig.

4. lépés: Tisztítsa meg az ablaktörlő gumikat

  • Az ablaktörlőgumik tisztítása, karbantartása és értékének megőrzése érdekében azokat rendszeresen nedves ruhával le kell törölni.

Mit tegyünk, ha ápolószer-maradványok ragadnak az autó ablakaira?

Az autó szélvédőjén lévő, a tisztítás után sem eltávolítható maradványok eltávolításához szélvédő-tisztító polírozószert ajánlunk. A szélvédőtömítő anyagok megtapadt maradványait maradék nélkül eltávolítja. A megtisztított szélvédő megakadályozza a csíkozódást és az ablaktörlő lapátok zörgését, és ezáltal csökkenti az ablaktörlőgumik kopását. A szélvédőtisztító polír sötétített szélvédőkön is használható.

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

A termékek mindegyike a megfelelő hőmérsékleti tartományokhoz igazodik. Az évszakonként eltérő időjárási viszonyok miatt a szélvédőtisztítóknak különböző követelményeknek kell megfelelniük. Ezért a téli termékek esetében más tisztítóanyagokra van szükség, mint nyáron. A téli szélvédőtisztító például további fagyvédelemmel rendelkezik, és még fagypont alatti hőmérsékleten is képes eltávolítani a sómaradványokat és a szennyeződéseket. A nyári szélvédőtisztítóink viszont jobban eltávolítják a rovarmaradványokat.
Mivel szélvédőtisztítóink egymáshoz vannak illesztve, a nyári és a téli szélvédőtisztító keverésekor nem lesz flokkuláció az ablaktörlő víztartályban. Mindazonáltal, amikor téli szélvédőtisztítóról nyárira vált (és fordítva), a tartályt teljesen ki kell permetezni. Ezután töltsön bele egy kis vizet, és tisztítsa meg vele a tömlőket az előző termék maradványaitól. Csak ezután töltheti be az új szélvédőtisztítót. Csak így garantálható, hogy a tisztítószer optimális adagolású legyen, és teljes mértékben kifejthesse hatását. Ezt azért javasoljuk, mert a nyári szélvédőtisztítónak más szennyeződéseket kell eltávolítania, mint a téli tisztítónak. Ennek megfelelően a termékek hatásmechanizmusa az időjárással összefüggő szennyeződésekhez igazodik. Ha a nyári és a téli szélvédő tisztítószereket keverik, a fagyvédelem is csökken. Következtetés: a legjobb tisztítóhatás érdekében jobb, ha nem keverjük a téli és a nyári tisztítószereket.
A befagyott ablaktörlő víztartályt semmiképpen sem szabad mesterségesen felolvasztani hajszárítóval, forrólevegő-fúvóval vagy merülőfűtővel, mivel a hő hatására megolvadhatnak a motortérben lévő műanyag alkatrészek. Ehelyett a szélvédőtisztítót nulla foknál melegebb helyiségben kell leolvasztani. Ha nincs megfelelő helyiség, az autót például egy parkolóban lehet leparkolni. Körülbelül egy óra múlva az ablaktörlő vize felolvad. Ezután működtesse a szélvédőmosó rendszert, amíg a tartály teljesen ki nem ürül. Végül töltsön be egy szélvédőtisztítót fagyállóval.
A kész keverék hígítatlanul tölthető az ablaktörlő víztartályba.
A koncentrátumot viszont vízzel hígítják. A téli szélvédőtisztító koncentrátumaink keverési aránya a hőmérséklettől függ. A keverési táblázatok az egyes tisztítószer-koncentrátumok termékcímkéjén találhatók.
Minden SONAX ablaktisztító használható fűtött ablaktörlő fúvókákkal is.
A piszkos autószélvédők jelentős biztonsági kockázatot jelentenek a közúti forgalomban. Szeretné tudni, hogyan tisztítsa üvegfelületeit csíkok nélkül, és hogyan tartsa azokat tartósan karban? Olvassa el ápolási tippünk a válaszokért.