A tökéletes bőrtisztítás és bőrápolás járműve számára

A sima bőr nemes anyag, amely különböző változatokban és színárnyalatokban használható, és minden jármű belsejének kiváló minőségű hangulatot kölcsönöz. Annak érdekében, hogy ez hosszú ideig így maradjon, és a bőrülések megőrizzék eredeti rugalmasságukat, rendszeres tisztítás és ápolás ajánlott. Itt megmutatjuk, hogyan ismerheti fel, hogy üléshuzatai kezelésre szorulnak, hogyan járjon el lépésről lépésre, és milyen tippek és trükkök segíthetnek. Válaszolunk a bőrrel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre is.
bőrtisztítás; bőrápolás; autóápolás;, Bőrápolás

Mikor célszerű tisztítani és ápolni a sima bőrből készült üléseket?

A tisztítás intenzitása és gyakorisága a használat mértékétől és a bőr színétől függ. A világos bőrt, amelyen a használat nyomai és a foltok gyorsan láthatóak, gyakrabban kell ápolni, mint a sötét bőrt. Itt három-négy havonta ajánlott a tisztítás. A sötét bőr esetében viszont elegendő, ha kezdetben évente csak egyszer vagy kétszer tisztítjuk, és utána ápoljuk.

Minél több környezeti hatásnak vannak kitéve a bőrülések, annál hamarabb zsírosodnak és fénylenek. A bőr természetes zsíros rétege, a kézkrém és a szövetek, például a farmerek elszíneződése nagy szerepet játszik ebben. Ennek megfelelően az anyag gyakori használata esetén gyakoribb tisztítást javasolunk. Különös figyelmet kell fordítani az ülések erősen igénybe vett részeire. Az oldaltámaszok például sokkal gyorsabban elhasználódnak, mint maga az üléshuzat, amikor ki- és beszállsz az autóba. Az is számít, ha az autó garázsban vagy autóbeálló alatt parkol, vagy ha közvetlen napfénynek és melegnek van kitéve. A hő hatására a bőr kiszáradhat, összehúzódhat és elveszítheti rugalmasságát. Amint észreveszi, hogy a bőr veszít a rugalmasságából, alaposan meg kell tisztítania és karbantartania.
bőrtisztítás; bőrápolás; autóápolás;, Bőrápolás

Vigyázat, ha a vizet közvetlen napfényben használja

A bőr tisztításakor általában nagy körültekintéssel kell használni a vizet. Ha ugyanakkor a nap közvetlenül a kezelt felületre süt, és megszárítja a nedves bőrt, az az anyag nagyon csúnya deformációihoz vezethet, amelyek már nem korrigálhatók. Ezért a megnedvesített bőrt mindig lassan és további segédeszközök használata nélkül kell szárítani.

Tisztítás és ápolás mindössze 3 lépésben

1. lépés: Előkészítés

Mire van szüksége? A bőrfelületek előkészítése
  • Alaposan porszívózza ki az üléseket, és távolítsa el a durva szennyeződéseket.
  • Előzetesen fedje le a szomszédos, bőrrel nem érintkező részeket, amelyek nem tartalmaznak bőrt, és érintkezhetnek a termékkel.

2. lépés: Tisztítás

Mielőtt elkezdené a tisztítást, javasoljuk, hogy tesztelje a tisztítószert egy nem feltűnő helyen a bőr színtartósága és kopásállósága szempontjából. Ez segít megelőzni a csúnya foltokat.

3. lépés: Gondozás

bőrtisztítás; bőrápolás; autóápolás;, Bőrápolás

Kerülje a naptejjel való érintkezést

A napvédő krém a járműben lévő számos anyagra mérgező. A műanyag és a festék mellett a bőr is maradandóan károsodhat a közvetlen érintkezés következtében. Ronda foltok jelennek meg, amelyeket már nem lehet eltávolítani.

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

A használat során különböző maradványok tapadnak a bőrhöz, ami fényessé és zsírossá teszi azt. A matt felület és a rugalmasság visszaállítása érdekében az érintett területet bőr tisztítószerrel lehet megtisztítani, majd a fent leírtak szerint ápolni.
Elvileg minden típusú sima bőr ugyanolyan gyorsan szennyeződik. A szennyeződés és a kosz azonban jobban észrevehető a világosabb árnyalatokban. Ezért javasoljuk, hogy a világos színű üléshuzatokat gyakrabban tisztítsák és ápolják.
Nem, minden termékünket úgy terveztük, hogy mind a valódi bőrhöz, mind a műbőrhöz alkalmas legyen.
Nem, sajnos a sima bőrre való szerek nem alkalmasak a durva bőrtípusok, például a velúr vagy a szarvasbőr kezelésére. Az anyag eltérő jellege miatt a tisztító- és ápolószerek bizonyos körülmények között akár kárt is okozhatnak.
Nem, az ülésfűtésnek nincs negatív hatása a bőrre. Használata télen ajánlott, mivel a bőrülések nagyon lehűlhetnek.