AUTÓÁPOLÁS TÉLEN - Nagyobb tisztaság
és biztonság

AUTÓÁPOLÁS TÉLEN - Nagyobb tisztaság és biztonság

A tél különösen nagy kihívást jelent az autója számára, de az Ön, mint vezető számára is. A megfelelő szélvédőtisztító elengedhetetlen a leolvadt szélvédőhöz és a tiszta látáshoz, a befagyott ajtógumik gyorsan a hidegben hagyják Önt, a só pedig hosszú távon károsíthatja a fényezést. Itt megtudhatja, hogyan kell télállóvá tenni autóját, mire kell különösen odafigyelnie, és milyen autóápolási tippek segítenek megelőzni a téli veszélyeket. Ez segít abban, hogy jeges és fagyos körülmények között is biztonságosan és nyugodtan elérje úti célját.

Lista autójának télre való felkészítésére

1

Téli gumiabroncsok felszerelése

2

Töltse fel a szélvédőmosó rendszert téli szélvédőtisztítóval

3

Ellenőrizze az akkumulátort, az ablaktörlőket, a világítási rendszert és a hűtő fagyálló folyadékát.

4

Távolítsa el a sós permetet és a homok szemcséket

5

Ápolja és tartsa karba az ajtók tömítéseit

6

Tisztítsa meg az ablakokat, és fújja be páramentesítővel

7

Olvassza fel a tárcsákat

Nagyobb biztonság a tiszta látás révén

Az autó téli felkészítésekor elengedhetetlen egy erős szélvédőtisztító. A megfelelő szélvédőmosó folyadékkal villámgyorsan eltávolíthatja a jeget és a havat a szélvédőről, és néhány törléssel eltávolíthatja az egyéb tipikus téli szennyeződéseket is. Amikor a hőmérséklet tíz Celsius-fok alá csökken, de legkésőbb a jegesedéskor fagyállóra van szükség a hideg évszakban.

A nagy teljesítményű téli szélvédőtisztítók előnyei.
  • Néhány másodperc alatt tiszta szélvédőt biztosít.
  • Csökkentse a tisztítófolyadék-fogyasztást.
  • Távolítsa el a tipikus szennyeződéseket, például az útszóró sót és a kormot.
  • Alkalmas ventilátor fúvókákhoz.
  • A legjobb termékek nem támadják meg a fényezést vagy a modern műanyag fényszórólencséket.

Jó tudni!

Vásárláskor ne hagyja magát becsapni az olyan fagyálló állításokkal, mint például „akár -60 Celsius-fokig”. Ezek a gyakran különösen olcsó termékek magas glikoltartalmuk miatt általában csak elkenik a szélvédőt, de nem tisztítják jól.

Jeges a kocsi? Nem probléma!

Különösen „lámpás parkolóként” gyakran szembesül a jeges ablakok problémájával reggelente, amikor kevés az idő a munkába menet. Sokan ilyenkor a jégkaparóhoz nyúlnak. Ez azonban ilyen hőmérsékleten nem túl kellemes, és esetleg maradandó károkat okozhat az autóban. Jégtelenítő spray-nkkel megalkottuk a tökéletes orvosságot, és pillanatok alatt újra tiszta lesz a kilátás – anélkül, hogy reggelente jeget kellene kaparnia.
„A szélvédő jégtelenítőhöz speciális formulát fejlesztettünk ki, amely hatékony újrafagyás elleni védelemmel rendelkezik, így a jégtelenítés után a látási viszonyok nem romlanak újra rövid idő után.”

Melissa Gottschall - Termékmenedzser a SONAX-nál

Az ajtótömítések ápolása és védelme télen

A jármű ajtajai, ablakai és csomagtartója körüli gumitömítések megakadályozzák a szennyeződés, a nedvesség és a szél bejutását az autó belsejébe. Egy bizonyos idő elteltével a gumi törékennyé és törékennyé válik. Ha rendszeresen ápolja autója gumijait, meghosszabbíthatja a tömítések élettartamát és felfrissítheti a színt. A gumitömítések rendszeres ápolása azzal az előnnyel is jár, hogy a gumi rugalmasabb marad, és az ajtók télen nem fagynak be.

Jégtelenítés és gumiápolás

Só és homok - téli veszélyek a fényezés és a felnik számára

Nem csak a gördülő kavicsok károsíthatják a fényezést és a felniket – az útszóró só, korom, olaj és útszárazság tipikus téli keveréke is gyorsan öregíti a felületeket, ha nem védik őket. A sós korrózió megállítása érdekében rendszeresen karbantartja és tömítse a felniket és a fényezést. Ez hetekig védi a fényezést és a felniket, és megkönnyíti a tisztítást. A karcolásokat keletkezésük után azonnal el kell távolítani.

Jó tudni!

Nincs ideje vagy kedve az autó kézzel történő ápolására? A SONAX termékeket számos autómosóban is használják. A legjobb védőhatást azok a rendszerek biztosítják, amelyekben a MOLECULAR vagy MOLECULAR+ IntelliWash prémium autómosó tartósítószert alkalmazzák.

Fedezze fel az összes téli terméket

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

Mivel szélvédőtisztítóink egymáshoz vannak illesztve, a nyári és a téli szélvédőtisztító keverésekor nem lesz flokkuláció az ablaktörlő víztartályban. Mindazonáltal, amikor téli szélvédőtisztítóról nyárira vált (és fordítva), a tartályt teljesen ki kell permetezni, majd rövid időre meg kell tölteni vízzel, és a tömlőket meg kell tisztítani az előző termék maradványaitól. Csak ezután töltse be az új szélvédőtisztítót. Ezt azért ajánljuk, mert a nyári szélvédőtisztítónak más típusú szennyeződéseket kell eltávolítania, mint a téli tisztítónak. Ennek megfelelően a termékek hatásmechanizmusa az időjárás okozta szennyeződésekhez igazodik. Ha a nyári és a téli szélvédőtisztítót keverik, fennáll a veszélye annak, hogy túl kevés fagyálló kerül hozzá. Következtetés: az optimális tisztítóhatás érdekében jobb, ha nem keverjük a téli és a nyári tisztítószereket.
Minden ablaktörlővizünk műanyagkompatibilis, ezért a LED-es fényszórókhoz is alkalmas.

Az ajtózárhoz is használhatja a szélvédő jégtelenítőnket. Az anyagot nem támadja meg. Ez azonban egy kifejezetten szélvédőkre optimalizált spray, ezért javasoljuk, hogy ehhez a SONAX ajtózár jégtelenítőjét használja. Ez sokkal hatékonyabban jégteleníti a (bármilyen típusú) zárakat.

Szélvédőtisztítóinkat matt fényezésű és fóliás autókon is használhatja. Az anyagot nem támadják meg.

A piszkos autószélvédők jelentős biztonsági kockázatot jelentenek a közúti forgalomban. Szeretné tudni, hogyan tisztítsa üvegfelületeit csíkok nélkül, és hogyan tartsa azokat tartósan karban.
Ragyogóan indul az új szezon – itt megtudhatja, hogyan cserélje le a legjobban a gumiabroncsokat, és mire kell figyelnie a kerekek tisztításakor és ápolásakor.