Motortér megfelelő tisztítása

Egy piszkos motortér kétségeket ébreszthet a jármű hibátlan műszaki állapotával kapcsolatban, mivel a belső értékek gondozásának hiánya negatívan befolyásolhatja az alkatrészeket, továbbá elhanyagolt megjelenést okoz. Ezért a jármű gondos ápolásához elengedhetetlen a motortér tisztítása is. A megfelelő termékekkel könnyedén és hatékonyan megoldhatja ezt.

Előkészítés

Csak ott tisztítson motort, ahol benzin- és olajleválasztó áll rendelkezésre – például nyilvános autómosókban. (Ezzel megakadályozva ezen anyagok megfelelőtlen kezelését.) A legjobb, ha előzetesen letakarja az érzékeny alkatrészeket, például a generátort vagy az akkumulátort, és az elektromos csatlakozók érintkezőit befújja SX90 PLUS-szal, hogy megakadályozza a víz behatolását a motormosás során.

Tisztítsa, mossa és tartsa karban a motorteret három lépésben

1. lépés: Fújja fel a tisztítószert

 • Az olaj- és zsírfoltok gyorsan és megbízhatóan eltávolíthatók a motor és hidegtisztítóval.
 • Különösen jó kúszó képességének köszönhetően a tisztítószer a nehezen hozzáférhető helyekre is eljut.
 • Először fordítsa a palackot permetező állásba, majd permetezze a terméket a lehűtött motorra.

2. lépés: Öblítse le a motortérben lévő folyadékot.

 • Hagyja a motor és hidegtisztítószert nagyjából három-öt percig hatni.
 • Közben a legjobban szennyezett részeket ecsettel dolgozza át.
 • Ezután erős vízsugárral öblítse át a motorteret.
Kérjük, vegye figyelembe! Nagynyomású vízsugár használatakor tartson legalább 40-50 cm távolságot a szórópisztolytól, különben sérülések keletkezhetnek.

3. lépés: A motortér karbantartása és a fontos alkatrészek megőrzése

 • A motor tisztítása után hagyja lecsöpögni a vizet.
 • A magas műanyagtartalmú motorok ápolása az XTREME Plastic Detailerrel.
 • Permetezze a terméket közvetlenül és egyenletesen a műanyag alkatrészekre a tiszta motortérben. A műanyag felületeken maradt víz nem jelent problémát.
 • A magas fémtartalmú motorok megőrzése az SX90 PLUS segítségével.
 • Használat előtt rázza fel az SX90 PLUS dobozát, és fújja fel vékonyan.
Kérjük, vegye figyelembe! Elektromos alkatrészekre történő felhordás esetén hagyja két percig leperegni, mielőtt újra összeszerelné és beindítaná.

Minden termék az Ön motorjához

„A motor az egész jármű műszaki állapotát tükrözi. Ezért kell rendszeresen lemosni és karbantartani a motortérben. Már autóvásárláskor is számít az első benyomás: a motortisztítást tudom ajánlani, mint a legegyszerűbb intézkedést a jármű értékének növelésére.”

Richard Hanauer - Nemzetközi termékmenedzser

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

Igen, ugyanazokat a termékeket használják a dízel- és benzinmotorok tisztítására és karbantartására, mivel a szennyeződések azonosak.
Igen, a motor + hidegtisztítóval történő tisztítás erősen ajánlott, különösen a mezőgazdasági gépek esetében. A traktorok motorjai gyakran olajosodnak. A motormosás megelőzi a további szennyeződéseket.
Nem, sajnos a martharapást nem lehet megelőzni a motoros gondozással. Nem csökkenti az ilyen károk kockázatát sem.
Javasoljuk, hogy a nem szakemberek a károk elkerülése érdekében nagynyomású tisztító helyett erős vízsugarat használjanak. Nagynyomású tisztítószer használata esetén csak alacsony víznyomással öblítse át a motortérben, és tartson kb. 40-50 cm távolságot a lándzsa és a motortér között.
A magas műanyagtartalmú új motorok esetében az XTREME Plastic Detailerrel történő tömítést javasoljuk. Az idősebb, magas fémtartalmú motorokat (pl. haszongépjárművek vagy klasszikus autók) viszont többfunkciós olajjal kell tartósítani. Az SX90 PLUS ideális erre a célra.

Fedezzen fel több ipari és mezőgazdasági felhasználású terméket